MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
A nagycsaládosok terepjárójához gyermekváltozatot is adnak

A nagycsaládosok terepjárójához gyermekváltozatot is adnak

hvg.hu

Elektromos gyermekautó jár a Volvo 7 üléses kedvezményes terepjárója mellé.

Apának egy 7 személyes XC90, fiának pedig egy 6 km/h végsebességű bőrüléses villanyautó dukál.

Július 1-től maximum 2,5 millió forintos állami támogatást kaphatnak azok a nagycsaládosok, akik 7 üléses személyautót vásárolnak. Ennek kapcsán az elmúlt hétvégén 13 gyártó számos különböző 7 személyes modelljét lehetett testközelből megismerni a budapesti 7+ Üléses Hétvégén, és az autós cégek egymás után rukkolnak elő nagycsaládos akcióikkal.

Ilyen volt a múlt héten kijött nagycsaládos kivitelű Skoda Kodiaq, és ilyen a hétszemélyes kivitelben is elérhető legnagyobb Volvo divatterepjáró, az XC90. Utóbbi modell normál esetben legolcsóbban 17 995 000 forint ellenében vezethető haza, most azonban a nagycsaládosoknak szánt, állami támogatással kiegészített modell már 14 490 000 forintos áron is megvásárolható. Vagyis a kedvezmény meghaladja a 3,5 millió forintot, ráadásul 1+1 akcióban még egy ajándék bőrüléses gyermekautó is jár a hatalmas Volvo XC90 mellé.

Ez a 129x76x63 centiméter méretű kisautó maximum 30 kilogrammal terhelhető, két darab 45 W-os motorja pedig legfeljebb 6 km/h sebesség elérését teszi lehetővé. Említést érdemel továbbá a szülői távirányító, a világító műszerfal, a Bluetooth zenelejátszás, az FM-rádió, az MP3-lejátszó funkció, a biztonsági öv, illetve a LED-es világítás.