MENÜ
2020. június 6.
Norbert, Cintia
A műanyag-falu története

A műanyag-falu története

sokszinuvidek.24.hu

Bámulatos házakat építenek palackokból a műanyag faluban.

Robert Bezeau kanadai vállalkozó belefáradt a rengeteg műanyag palack látványába, úgy döntött hát, újrahasznosítja őket. Elköltözött a panamai Bocas del Toro településére, ahol műanyag palackfalut kezdett el építeni. A falu fő célja, hogy csökkentse a műanyag hulladékot. Robert mindezt úgy érte el, hogy a használt flakonokat egyszerűen beleépítette a házak falába, írta a Bored Panda.

Azt akarom, hogy a világ felismerje, a műanyag palackokat sok másra is újrahasznosíthatjuk. Szigetelhetjük vele otthonainkat, építhetünk belőlük akár átmeneti lakhelyeket hajléktalanoknak, lehet belőle úszómedence, víztartály és még rengeteg minden – mondja Robert, aki szeretné, ha az üzenete sok emberhez eljutna.

Bár az építés során a házak nem tűnnek olyan szépnek, valójában olyanok, amikben sokan szeretnének élni.

A faluban egy 100 négyzetméteres ház építésénél körülbelül 14 ezer műanyag palackot hasznosítanak. Modern, stílusos és minőségi rezidenciákat építünk a palackokból. A lakások földrengésállóak és nagyon hűvösek, ezért nincs szükség légkondicionálásra. Ez az energiatakarékosságban is segít a falunak – meséli el Robert.

A műanyag falunak műanyag vára is van, amely figyelemfelhívó célt szolgál. A vár építése két évig tartott, négy szintes, 40 ezer PET-palackból épült. A kastélyban két vendégszoba és egy királyi lakosztály található, étkezősarok is van, a kilátás pedig fantasztikus belőle.

A kastély mellett megtalálható a faluban egy börtön is palackokból, ami azt hivatott illusztrálni, hogy csapdába ejtjük a bolygónkat.

A falu megálmodója inspirálni akarja az embereket, hogy észrevegyék, mennyi műanyag van a világban. Szeretné arra ösztönözni az embereket, hogy kevesebb palackot használjanak, vagy legalábbis hasznosítsák újra a már felhasználtat.