MENÜ
2020. február 28.
Ákos, Bátor
A Mészáros Borház sikere: az ország legjobb vörösbora

A Mészáros Borház sikere: az ország legjobb vörösbora

Takács Zsuzsa • fotó: hirosveny.hu, gaultmillau.hu

Mészáros Pál nagy szakmai elismerésben részesült a 39. Országos Borversenyen.

Legjobb vörösbor és a legjobb kékfrankos címet, valamint nagy aranyat is kapott a szekszárdi Mészáros Borház Bodzási Kékfrankos 2015-ös bora a 39. Országos Borversenyen. A borászok legnagyobb hazai megméretésének záróeseményét július 10-én Budapesten rendezték meg, ahol a Szekszárdi Történelmi Borvidék elismert borásza, Mészáros Pál nagy szakmai elismerésben részesült.

– Jó előjelekkel érkeztünk az országos borversenyre, hiszen idén tavasszal Szekszárd Város Borának választották, és a különböző teszteken már legjobbnak értékelték, jól szerepelt a kékfrankosunk. De ekkora sikerre nem számítottunk- mondja a szakember, aki a legjobb vörösbor címnek különösen örült. Nem véletlenül. Azzal, hogy a Bodzási Kékfrankos 2015 nagy aranyat kapott és a legjobb vörösbor címet elnyerte, történelmet is írt, hiszen eddig kizárólag cuvée borok érték el ezt a minősítést. Most először lett kékfrankos a befutó. A pincészet további két borát arannyal értékelték, ezek a 2015-ös Bikavér és a 2015-ös Hidaspetrei Cabernet Franc.
Az i-re a pontot még egy további díj tette fel, Mészáros Pál az Országos Borversenyen átvehette a Legeredményesebb borászat kitüntető címet is. Ezt egyébként korábban már elnyerték, csakúgy, mint tavalyelőtt az Év Bortermelője, valamint Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet.