MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
A megállíthatatlan 8-as

A megállíthatatlan 8-as

24.hu

Zokogva nézte saját filmjét a kézilabdaklasszis.

2018. december 12-én, a franciaországi kézilabda Európa-bajnokság Románia-Magyarország középdöntő-mérkőzésének 52. percben az addig kilenc gólt szerző Cristina Neagu súlyos sérülést, térdszalag-szakadást szenvedett.

Innen kezdődik az a film, amelyet szponzora, a Red Bull készített, a „Cristina Neagu: a megállíthatatlan 8-as” című dokumentumfilmet szerdán este a bukaresti Universe Palace Apollo teremében mutattak be először.

A 20 perces mű a belga klinikától és a műtét sokkoló képeitől a gyógyulást jelentő első térdhajlításokon át mutatta be a klasszis átlövő elmúlt néhány hónapját.

Amikor először láttam a filmet, sírtam. Most visszafogottabb voltam. Azt hiszem, vannak izgalmas pillanatok, de a dokumentumfilm vége ráébresztett arra, hogy miért vagyok itt és miért értem el ezt a szintet – idézte Neagut a Gazeta Sporturilor.

A nézőket és a szurkolókat az érdekli a legjobban, hogy 31 éves játékos mikor térhet vissza.

„Nem tudom pontosan! Látnunk kell, hogy a térdem miként reagál az edzésekre. Úgy érzem, egyre közelebb kerülök a visszatéréshez, és remélem, hogy néhány hét múlva játszhatom. Nagy céljaim vannak, szeretnék érmet szerezni a világbajnokságon, trófeákat nyerni a CSM-mel és ott lenni a tokiói olimpián” – mondta.