Tam_Bau
MENÜ
2018. július 20.
Illés
A magyar atléta sportszerűsége vastapsot kapott

A magyar atléta sportszerűsége vastapsot kapott

24.hu

Mindenki átlépett rajta, de magyar honfitársa megpróbálta felsegíteni az atlétát.

A grossetói U20-as Európa-bajnokság 3000 méteres akadályfutás döntőjében két magyar is indult. Egyikük az európai ranglistát vezető Tóth Lili Anna, illetve a selejtezőben egyéni csúcsot futó Pavuk Tíra. Előbbi esélyeshez méltóan kezdett, rögtön az élre állt, a harmadik körben viszont egy gát átugrása után nagyot esett. Tóthon mindenki átlépett, kivéve Pavuk Tíria, aki megpróbálta felsegíteni honfitársát.

Tóth nem tudta folytatni a versenyt, Pavuk viszont óriási taps kíséretében tovább futott. A Nemzeti Sportnak utóbbi így nyilatkozott: 

Bevallom, én nem láttam Lili esését. Természetesen próbáltam biztatni, hogy jöjjön tovább, de nagyon nagyot esett, nem tudta folytatni. Mikor kérdeztem, hogy van, azt mondta, szédül, látszott, hogy sokkos állapotban van. Szerencsére hívtak a kórházból az előbb, így tudom, hogy nem tört el semmije. Fantasztikus érzés volt amit a közönségtől kaptam, először azt hittem, más versenyszám miatt tapsolnak. A célom az volt, hogy döntőbe kerüljek, ez egyéni csúccsal sikerült, így elégedett vagyok.