MENÜ
2020. október 22.
Előd
A magas színvonalú vízminőségellenőrzés a biztonságos szolgáltatás titka

A magas színvonalú vízminőségellenőrzés a biztonságos szolgáltatás titka

E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt.

Mi szükséges ahhoz, hogy a friss, egészséges csapvíz elérhető legyen otthonainkban?

Mit tesz a megye nagy víziközmű szolgáltatója a magas színvonalú szolgáltatás biztosításáért? Szabó Antal, az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. ivóvízszolgáltatási ágazatvezetője foglalta össze a tudnivalókat.

A víz a földi életet lehetővé tevő alapvető vegyület, a bioszféra egyik különleges hőmérsékletszabályozója és a sejtekben lejátszódó biokémiai folyamatok oldószere. A víz az élővilág számára nélkülözhetetlen. Víz nélkül lehetetlen az élet, ezért alapvető fontosságú, hogy mindenki jó minőségű és elegendő mennyiségű ivóvízhez jusson.

 

Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. alapvető feladata ennek megfelelően a működési területén az ivóvíztermelés, illetve tisztítás, elosztás, szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás az élővízbe bocsátás előtt, valamint a szennyvíziszap kezelése.

Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. tevékenysége a környezet és egészségvédelem részterületeire terjednek ki, ilyenek:
– a megfelelő minőségű ivóvíz biztosítása,
– a keletkezett szennyvizek összegyűjtése, a csatornázatlan területeken szippantása – tisztítása,
– az alkalmazott vízmérők hitelesített javítása,
– az üzemi folyamatok ellenőrzése,
– külső megrendelők számára csatornatisztító szolgáltatás,
– ügyfélszolgálat, és közműegyeztetés.

A fogyasztók növekvő elvárásai mellett, mind a hazai mind az EU által hozott, és Magyarországon is kötelező érvényű, számos új és szigorúbb jogszabály egyre fokozódó követelményeket támaszt velünk, a szolgáltatókkal szemben. Célunk az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztésekkel, valamint a folyamatban lévő terveink megvalósításával, a fentiekből következő kihívásoknak megfelelni. 

A Vízminőség-ellenőrző Laboratórium által végzett vizsgálatok:

A Vízminőség-ellenőrző Laboratóriumban az előírásoknak megfelelően az üzemi, technológiai folyamatok ellenőrzése, a felszínalatti-, felszíni- és fürdővizek, a szolgáltatott ivóvíz, továbbá a szennyvizek, szennyvíziszapok mintavétele és vizsgálata történik.
– Ivóvizek mintavétele, kémiai, mikrobiológiai és biológiai vizsgálata.
– Felszíni vizek, felszín alatti vizek mintavétele, kémiai, ill. mikrobiológiai vizsgálata.
– Mesterséges fürdővizek mintavétele, kémiai, ill. mikrobiológiai vizsgálata.
– Szennyvíziszapok kémiai, mikrobiológiai és biológiai vizsgálata.
– Felszíni vizek, felszín alatti vizek (kis átmérőjű és mély megfigyelő- kutak) mintavétele, illetve kémiai vizsgálata.
– Kommunális, ipari szennyvizek, valamint szennyvíziszapok, talajok mintavétele, kémiai vizsgálata.

Vízórajavító műhely és hitelesítő laboratórium:

Itt az általunk beépített lakossági, és a kisebb ipari vízmérők javítását és a törvényben meghatározott, és az Országos Mérésügyi Hivatal által folyamatosan ellenőrzött berendezéseken a hitelesítést végezzük.

Ügyfélszolgálati irodánk:

Az ügyfeleinkkel a tavalyi évben átadott korszerű és minden igényt kielégítő ügyfélszolgálati irodánkban, munkaidőn kívül, az azonnali hibaelhárítás érdekében, az éjjel nappal hívható ügyeleti szolgálatunkon keresztül tartjuk a kapcsolatot. Minden a szolgáltatásunkhoz kapcsolódó ügyet helyben, maradéktalanul el tudnak intézni fogyasztóink.

Egyéb szolgáltatásaink:

Korszerű csatornamosó és -tisztító berendezéseinkkel a lakossági és a közületi igényeket is ki tudjuk elégíteni. Ezt a gépparkot úgy alakítottuk ki, hogy a kisebb lakossági igényeken túl a nagyobb ipari megrendeléseket is teljesíteni tudjuk.
Várjuk ügyfeleinket akár szolgáltatásainkra tartanak igényt, akár részt kívánnak venni az általunk szervezett rendezvényeken, lehet ez a víz ünnepe, a Víz Világnapján, vagy az ellátott települések valamelyikén szervezett programjainkon.

Központ ügyfélszolgálat és hibabejelentő száma: 74/999-150
www.erovzrt.hu