Tam_Bau
MENÜ
2017. november 25.
Katalin
A macskás pár minigarzonja

A macskás pár minigarzonja

belultagasabb.blog.hu

A Lentil Design Taipeiben renovált át egy minigarzont, Taipeiben.

A tulajdonos egy pár, akik a macskájukkal éldegélnek a gyönyörű és praktikus lakásban. Szinte mindent átalakítottak abban a mini lakásban, amit a Lentil Design tervezői egy macskás párra tervezett. A kreálók különös gonddal elegendő helyet teremtsenek a két embernek és a kisállatuknak: mindent, amit csak lehetett felraktak a falra, besüllyesztették a falba, és igyekeztek minél nagyobb életteret hagyni a párnak. Ahhoz, hogy optikailag növeljék a teret, a legegyszerűbb módszerhez folyamodtak: szinte minden fehér és világos fa színű lett.

A minilakásban eredetileg túl sok fal volt, ami sötétített, így először a falaktól váltak meg a renováláskor. Ezzel a húzással optikailag megnövelték a lakást és rengeteg fényt nyertek. Ma már a természetes fények árasztják el a lakást. Az egyik (!) hálószoba a nappaliban kapott helyet, ezt a kihúzhatós kanapéval kell elképzelni. Emellett van egy plusz háló a galérián, ami teljesen megfelel a pár igényeinek. A nappalinak használt kuckóban a könyvespolcot beépítették a falba, itt a falra szerelt TV-vel is helyet nyertek. A szűkös térben így bőven van helye a kanapénak és a kisasztalnak. Az étkező is igencsak picike lett, de pont elegendő.

A galériás lakásokat célszerű lenne felújítani az eladáshoz, vagy kiadáshoz. Pláne azokra a lakásokra érdemes költeni, amik a belvárosban vannak, és már amúgyis galériával oldották meg a hasznos tér növelését. A klasszikus, sok lakásban látható fa színű megoldás helyett, mint ami az alábbi eladó Hernád utcai lakásban látható, a dobozként elhelyezett tárolóval egybeépített variációt ajánljuk.

A lakberendezők láthatóan újragondolták a teret, és azt a megoldást választották, hogy a lakás közepére egy doboz szerű építményt helyeztek galériaként, aminek az alja elnyel minden felesleges holmit, és tárolóként funkcionál. A galéria az igen meredek és vékonyka lépcsőkön érhető el, ez nagy valószínűséggel a macskának tetszik a legjobban. A lépcsők mellett tároló kapott helyet, és amíg nem érkezik gyerek a családba, addig a galéria egésze tárolóként funkcionál, nem pedig a plusz egy hálószobaként. Az egészet egy üvegfallal választották el, ami átengedi a természetes fényt.