MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A lottónyertes bosszúsága

A lottónyertes bosszúsága

fortunaweb.hu • fotó: ktla.com

Döntött a bíró, osztoznia kell a lottónyertesnek az ex-feleségével.

Egy detroiti férfi már elvált feleségétől, mikor 30 millió dollárt, tehát úgy 8,5 milliárd forintot nyert a lottón, a bíró mégis úgy döntött, hogy osztoznia kell exével a pénzen.

Zelasko és felesége, Mary Elizabeth 2004-től 2011 szeptemberéig voltak házasok, a bírósági dokumentumok szerint a feleség adta be a válópert.

Richard Anthony Zelasko 2013-ban 1 dollárért vette azt a Mega Millions szelvényt, amivel megcsípett egy 80 millió dolláros jackpotot. A férfi úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így az adók levonása után 30 millió dollárt utaltak át a számlájára.

Annak ellenére, hogy a szelvény vásárlásakor már különváltak, a döntőbíró úgy határozott, hogy a nyeremény közös, mert „valószínűleg nem ez volt az első lottószelvény, melyet az alperes a házasság alatt vett”, és „mivel a házasság során keletkezett veszteségeket közösen állták, így a nyeremény is közös.”

 A bírósági iratok szerint Mary Elizabeth évi 100-120 ezer, Zleasko pedig 36 ezer dolláros jövedelemmel rendelkezett a házasságuk alatt.

„Igaz, hogy az alperes költött 1 dollárt a nyertes lottószelvény megvásárlására, de az elköltött dollár házastársi pénz volt, és mint ilyen, közös beruházás.” - áll John Mills bíró döntésének indoklásában. Hozzátette, hogy Zelasko semmilyen anyagi támogatást nem nyújtott feleségének három gyermekük után a válás óta.

 2013-ban Mary Elizabeth megkapta a nyeremény felét, 15 millió dollárt, 2014-ben pedig havi több mint 7 ezer dolláros gyermektartást ítéltek meg neki. A pár hat éve pereskedik a pénz miatt.

 Az eredeti döntőbíró 2014-ben meghalt, még mielőtt lezárták volna az ügyet, Zelasko pedig megpróbált fellebbezni a döntés ellen. A bíróság elutasította, kinevezett egy másik döntőbírót, és az első döntőbíró döntését június 13-án jóváhagyta.

Európai lottó a világ tetején - rekord jackpottal!

És, ha már lottó - viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem az egyik nagy amerikai lottójáték kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét – most ez a helyzet, az olasz SuperEnalotto 178,1 millió eurós, azaz közel 57,7 milliárd forintos jackpototjával, ami a játék történetének eddigi legnagyobb főnyereménye!

A SuperEnalotto világszerte rendkívül népszerű, elsősorban egyszerű játékformátumának és hatalmas nyereményeinek köszönhetően – nem véletlen, hogy hollywoodi sztár is rendszeresen ezt a lottót választja (például Paris Hilton, Elizabeth Hurley, George Clooney és Madonna).

A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 173,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak.

 A jelenlegi 178,1 millió eurós, azaz 57,7 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének eddigi legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 16 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel.