Tam_Bau
MENÜ
2021. január 16.
Gusztáv
A legtöbben nem szeretnének korlátlan sebességet

A legtöbben nem szeretnének korlátlan sebességet

hvg.hu

Emelni kellene a 130-as tempón az autópályán – a többség így vélekedik.

Németországban egy felmérés szerint a lakosság 52 százaléka támogatja, hogy az Autobahnokon vezessenek be országos szintű, általános 130-as sebességkorlátozást. A német férfiak körében csak 38 százalékos támogatást élvező kezdeményezés kapcsán arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük mit kellene kezdeni a hazai autópálya-sebességlimittel.

Az online szavazásban közel 6 ezren vettek részt, és bár az nem reprezentatív, mégis érdekes lehet, hogy 50,1 százalékuk szerint ma már biztonságos a gyors közlekedés, és 150-160 km/h-ra kellene emelni az autópályákon megengedett legnagyobb sebességet. Online szavazóink 13,3 százaléka szerint teljesen el kellene törölni a limitet, vagyis elmondható, hogy 63,4 százalék szerint egyértelműen növelni kellene a jelenlegi 130-as tempót.

A válaszadók 32,6 százaléka szerint teljesen rendben van a jelenlegi szabályozás, 4,1 százalék pedig arra voksolt, hogy még a 130 km/h is sok, és inkább 110-120 km/h-ra kellene csökkenteni a legnagyobb megengedett sebességet.