Tam_Bau
MENÜ
2019. január 21.
Ágnes
A legjobb nyári abroncsok

A legjobb nyári abroncsok

jogumi.blog.hu • fotó: jogumi.blog.hu, totalcar.hu

Ritkán látni olyan abroncstesztet, amelyben három második helyezettet találunk.

De kezdjük a lényeggel: a Hankook Ventus Prime³ az Auto Bild által lefolytatott, 195/65 R15-ös méretű nyári abroncsok tesztjének győztese. Ez volt az a teszt, amely során, még télen 51 abroncsból kiválasztották azt a húszat, amelynek legrövidebb volt a fékútja nedves és száraz aszfalton. Aztán ezt a csoportot addig tesztelték, amíg ki nem jött a bevezetőben említett végeredmény. A holtversenyben néha csak apró különbség volt a gumik között. Közülük azonban mi most csak a legjobb tíz versenyzőt mutatjuk, mégpedig azért, mert a tizedik helyre került Goodyear teljesítménye már csak kielégítő lett a tesztmesterek szerint.Az első hat abroncs egyaránt példaszerű (vorbildlich) minősítést kapott, ami alatt a táblázatban a nedves és a száraz felületen mutatott viselkedés mellett a költségekre utaló szám látható.

Így aztán azt láthatjuk, hogy rögtön a Hankook Ventus Prime3 és a Continental PremiumContact 5 után következik a Falken Ziex ZE310.

A Hankook Ventus Prime3 abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy a teljesítmény, a kényelem, a biztonság és környezetbarát jellemzők ideális keverékét nyújtsa. A nedves úton biztosított nagyon jó fékteljesítmény elérése kulcsfontosságú feladat volt a Hankook mérnökei számára a fejlesztés során. Ennek elérésére a Ventus Prime³ nagy tapadású szilika futófelületi keverékkel, valamint egy új keverékképző technológiával készül, mely a polimerek és kitöltőanyagok jobb eloszlását biztosítja a futófelületi keverékben. Ez javította mind a vizes fékezési teljesítményt, mind pedig a gördülési ellenállást.

A gumiabroncs és az útfelület közötti hatékony érintkezési felület a speciális tervezésű, aszimmetrikus futófelület következtében megnőtt. A futófelületi mintaelemek nagyfokú sugár- és oldalirányú merevsége mellett a speciális “hibrid keménységű” bordák a különböző merevségi szintekkel a külső és belső vállrészi területeken kivételesen jó száraz teljesítményt biztosítanak a Ventus Prime³ számára. A mintaelemek rézsútos élei a futófelület teljes területén nagyon jó száraz fékezési teljesítményt tesznek lehetővé, emellett növelik az abroncs úttal érintkező felületét fékezés közben.