Tam_Bau
MENÜ
2021. árpilis 21.
Konrád
A korszerű konyha és a télikert, mint befektetés

A korszerű konyha és a télikert, mint befektetés

lakberinfo.hu

Koncentráljunk házunk modernizálására, helyezzük a fókuszt a konyhára és a fürdőszobára!

Biztos befektetés a konyha korszerűsítése és a télikert építése, hiszen előbbi tíz-húsz, utóbbi négy százalékkal is megemelheti a későbbi eladási árat. Több kutatás is rámutatott már, hogy ennek a két helyiségnek a felújítása hozhatja meg számunkra a legnagyobb hozzáadott értéket. A konyhatrendek terén hódít a letisztult design, a modern kivitelezés, illetve a hagyományőrzés újkori formái. A vásárlók körében a jó állapotú konyha mindig sarkalatos pont a döntéshozatalkor. Ráadásul az ingatlan.com tavaszi kutatása szerint egy korszerűen felszerelt konyha akár 10-20%-kal megnövelheti az ingatlan értékét.
Azt is érdemes végiggondolnunk, hogy vajon minden teret kihasználunk-e az otthonunkban? Sokszor eszünkbe sem jut, de akár a padlás vagy az alagsori rész átalakításába is érdemes lehet invesztálni, hiszen költséghatékony megoldás arra, hogy további szobákkal bővítsük lakásunkat. Ezeket berendezhetjük játszószobának vagy dolgozószobának, de halószobákat is varázsolhatunk belőlük, melyek alkalmasak lehetnek vendégfogadásra. Érdemes számításba vennünk az energiatakarékos és öko-barát megoldásokat is.
Nemcsak komfortérzetünket növeli, hanem az eladáskor is nagyobb hajlandóságot mutatnak egy olyan ház megvásárlására, amelynek rendezett a környezete is. Ezért érdemes rendszeres időközönként tisztasági festésre költeni, valamint figyeljünk arra, hogy kerítésünk jó állapotú legyen, kertünk pedig ápolt és gondozott.