MENÜ
2021. február 25.
Géza
A komolyzenei tehetségkutató világkarrier előtt

A komolyzenei tehetségkutató világkarrier előtt

444.hu/, Fotó: youtube

Megállapodást írt alá a Virtuózok c. magyar komolyzenei tehetségkutató műsor menedzsmentje az amerikai Dirk Clark Productions céggel a formátum nemzetközi forgalmazásáról és terjesztéséről.

A DCP igazgatója, Mark Rafalowski azt nyilatkozta az Associated Press hírügynökségnek, hogy Kínából és Japánból is van érdeklődés a műsor iránt és szó van az amerikai formátum beindításáról is. "A sporton kívül kevés olyan műsor van, ami minden generációt megmozgat, de a fiatal zenei tehetségkutatók ilyenek."

A New York Times cikkében megszólal Peller Mariann, a közmédiában futó műsor producere is. Peller szerint 2014-ben azzal a céllal indították el a műsort, hogy a fiatalokat közelebb hozzák a klasszikus zenéhez és "trendivé" tegyék a műfajt.

A cikk megemlíti, hogy a nemrég Magyarországon járt Placido Domingo is méltatta a műsort A legjobbak együtt zenélhetnek a Nemzeti Filharmonikusok Zenekarával, mert a cél, hogy a gyerekek ne hagyják el a komolyzenei pályát.

A második szériában már határon túlról érkező magyarok is meghívást kaptak a műsorba , a következő lépés pedig a formátum nemzetközi terjesztése lesz. A készítők szélesíteni készülnek a spektrumot: dzsezz, világzene, filmzene és egyéb kategóriák is szerepelnek majd a műsorban.