MENÜ
2020. szeptember 18.
Diána
A Kétfarkú Kutyapárt fái nem jók

A Kétfarkú Kutyapárt fái nem jók

hvg.hu

Kicserélte az szentendrei önkormányzat a Kutyapárt által ültetett fákat. A párt szerint közröhej, ami történt.

Az önkormányzat viszont azt mondja, másmilyen fákat akart az út mellé telepíteni, és nem is pont oda.

"A szentendrei önkormányzat megbolondult. Ültettünk két hete fákat, erre ezek az idióták épp kiszedik őket, és pontosan ugyanolyanokat ültetnek helyettük" – írta csütörtöki Facebook-posztjában a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), szerintük közröhej, ami történt.

Megkérdeztük az önkormányzatot, miért kellett kicserélni a frissen ültetett fákat. A sajtóosztály küldött egy hosszú választ, azzal indítva, hgoy a zöldfelület védelme fontos szempont, a fatelepítést egy konpeció szerint végzik, amit tavaly nyáron fogadott el a képviselőtestület. Ősszel elkezdték a munkát a 11-es út mentén, télre felfüggesztették a munkát, amit most folytatnak.

Kiderült, rossz fát ültetett a Kutyapárt

"A város által telepített fák Acer platanoides 'Emerald Queen' – Korai juhar Emerald Queen fajtájúak, ugyanez a típus alkotja jelenleg is a fasort a 11-es út mentén. A város által telepített fák törzskörmérete átlagosan 14-16 cm-esek, az MKKP által ültetett fák 5-6 cm kerületűek lehetnek" – magyarázta az önkormányzat. 10 fát akartak ültetni, de ezek nem pont ugyanoda kerültek, ahová a Kutyapárt ültette a saját facsemetéit.

"Kicsit optimalizáltuk, hogy egyenlő távolságra kerüljenek egymástól, valamint kicsit távolabb helyeztük őket a járdától. A 11. fa, amelyet a MKKP ültetett, annak a helyét megszüntetjük, mert a kerítéshez nagyon közel helyezték el, és zavarná a járdán közlekedőket."
Küldtek képet is, azzal a magyarázattal, hogy látszik, az MKKP által ültetett fa nem alkalmas sorfának (szakkifejezéssel elágazó habitussal rendelkezik), zavarná a gyalogosokat. Ráadásul olyan nagy kövekkel rakták körbe a fát, hogy később nem lehetne ott kaszálni.

Az önkormányzat szerint a mostani köztéri faültetésről senki sem egyeztetett velük.