MENÜ
2020. november 30.
András, Andor
A jövő luxushajója

A jövő luxushajója

travelo.hu

Egy holland tervezőcsoport mert nagyot álmodni, és felskiccelte a jövő luxusjachtját.

A felső fedélzetére egy helikopter is le tud szállni, ha éppen úgy adódik. Persze az alsó fedélzetéről nem hiányzik a hatalmas tánctérré alakítható úszómedence, a mozi, a szauna és a vízesés sem.

A 80 méter hosszú, CF8-nak elnevezett szuper jacht lényege az az autószalonként is funkcionáló nyolc férőhelyes garázs, amelynek üvegfalán keresztül az ott található autókban lehet gyönyörködni egyrészt ugye a milliomosoknak a teljes hajóút alatt, másrészt pedig az út során érintett kikötőkből tulajdonképpen bárkinek.

A tervhez tartozó szlogen ugyanis nem véletlen: cars and family in 80 metres, vagyis az autó és család 80 méteren gondolata leginkább azon tehetős megrendelői célcsoportra vonatkozik, akik bárhova is utaznak, szívesen viszik magukkal luxusautóikat mindenhova. Így aztán a nyolc különböző VIP-kabinhoz saját fürdőszoba és gardrób tartozik, de a hajó tulajdonosának ezen kívül van egy 250 négyzetméteres külön fedélzetrésze és egy nyolcszemélyes jacuzzija is - írja a Daily Mail.

Nem is lenne persze luxushajó ez a jacht sem, ha nem lenne rajta szauna, edzőterem és mozi, és a fedélzetén egy 90 négyzetméteres medence - közepén egy felső fedélzeti víztartályból érkező vízeséssel -, amely alkalomadtán egyetlen gombnyomással tánctérré alakítható. A 33 km/órás utazósebességre tervezett jachtot az utasok bármikor elhagyhatják a nyílt vízen is egy mini tengeralattjáró vagy a négy motoros jetski-szerű vízi jármű segítségével.