MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A harmadik orosz orvos esett ki kórházablakon

A harmadik orosz orvos esett ki kórházablakon

portfolio.hu

Már 3 orvos szenvedett „balesetet" azok közül, akik korábban tiltakoztak a védőfelszerelések hiánya miatt.

A hétvégén Voronyezs megyében kiesett a kórház ablakán a Covid-19 ellen kezelt Alekszandr Sulepov orvos. Médiajelentések szerint a válságos állapotban lévő, koponyatörést szenvedett 37 éves doktor korábban tárasaival együtt videofelvételen tiltakozott az ellen, hogy megfelelő felszerelés híján kényszerült dolgozni egy járványkórházban. Ő a harmadik orvos, akit az elmúlt hetek alatt hasonlóan járt Oroszországban.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy tévéinterjúban közölte, hogy a Covid-19 miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy része egészen a vakcina vagy a hatékony gyógyszer kidolgozásáig érvényben marad. Nem zárta ki, hogy a lakossági immunitás megszerzése nélkül a járványnak egy második hulláma is jöhet.

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vasárnap este pontosítást adott ki, amely szerint a kormány a maszkok és a védőruházat exportjára vonatkozó tilalmat kizárólag az Eurázsiai Gazdasági Unió esetében oldotta fel. A kiviteli stop, amely a maszkok és a védőruházat mellett a kötszerekre, a lélegeztetőgépekre, a fertőtlenítőkre és néhány más eszközre vonatkozik, június 1-jén jár le.

A hétvégén Bosznia-Hercegovina hatóságai visszafordítottak 24 orosz egészségügyi katonát, aki Szerbia felől öt járművel kísérelte meg átlépni a határt, hogy fertőtlenítést hajtson végre Mostarban. A segélykontingens egyébként április 9-én problémamentesen bejutott az országba, amikor repülőgépe a boszniai Szerb Köztársaság székvárosában, Banja Lukában landolt.