MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A gyermekei kedvéért megcsinálta a Kipcsakify-t

A gyermekei kedvéért megcsinálta a Kipcsakify-t

444.hu

Mint annyi remek újítást, a hazai innováció új gyümölcsét, a magyar-kipcsak online fordítót is gyerekek inspirálták.

 Így mesélt erről Kipcsak Norisz, a fejlesztő:

"A sztori annyi, hogy a gyerekek kérdezték, hogy mi az, hogy heckelés, és mondtam, hogy olyan, mint ahogy a boszorkányból is van gonosz és jó, úgy a heckerből is. És gondoltam, a weboldal heckelés jó kezdet lesz. És ez jutott eszembe."
Ahogy az a kipcsak.xyz oldalon elolvasható és kipróbálható, a program használata igen egyszerű: meg kell ragadnunk egy linket és áthúzni a böngészőnk bookmarkjai közé. Aztán kinyitni egy híroldalt, mondjuk a 444-et, vagy bármi mást, ahol sok a szöveg, majd a könyvjelzőre kattintani. Van több verzió is, a kezdőtől a haladóig, amiket abszolúte érdemes mind kipróbálni, mert különbözőek, viszont a maguk sutyerák módján tök viccesek.

Sőt az alkotó még ennél is tovább ment és csinált belőle Chrome kiegészítőt is, amiről így vallott:

“Először egy bookmark alapú "kipcsakosító"-t csináltam, de aztán elszaladt a ló és gondoltam, legyen már Chrome extension, hogy akár kollégát is lehessen vele szívatni …”
Kipcsak Norisz az insiprációt egyébként a gyerekei mellett Pál József mester, a magyar politikai slágerírás Zerkovitz Bélájának alanti slágeréből, pontosabban a sláger alá írt első kommentből merítette:

 Jó türkösödést!