MENÜ
2021. szeptember 22.
Móric
A Grammy-díjátadóról hiányzott, mert letartóztatták

A Grammy-díjátadóról hiányzott, mert letartóztatták

index.hu

Elengedték az illegális bevándorlónak tartott atlantai rappert.

Óvadék ellenében elengedték a 21 Savage néven ismert atlantai rappert, akit az amerikai Szövetségi Bevándorlási és Vámhatóság (ICE) február elején tartóztatott le, mert több mint tíz éve illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban.

21 Savage évek óta azt mondja, Atlantából származik. A bevándorlásiak szerint 2005-ben érkezett az USA-ba, de egy évig volt érvényes vízuma csak. Letartóztatták.

21 Savage régóta atlantaiként határozta meg önmagát, de az ICE szerint 2005-ben vándorolt be Nagy-Britanniából. Egy évvel később lejárt a vízuma, így azóta jogellenesen tartózkodott az országban a Sha Yaa Bin Abraham-Joseph nevű férfi.

A rapper jogásza most azt közölte, hogy 21 Savage-nak gyorsított eljárást ígértek, és kedden, kilenc nap után szabadlábra került óvadék ellenében. A rapper vasárnap a Grammy-díjátadón is fellépett volna, de éppen őrizetben volt.

Charles Kuck ügyvéd azt mondta, hogy a rapper önhibáján kívül került illegális státuszba, de azt elismerte, hogy a most 26 éves férfi szüleinek munkavállalási vízuma lejárt.

Az ügyvéd szerint 21 Savage semmilyen veszélyt nem jelent az Egyesült Államokra, hiszen a zenei élet egyik ismert szereplőjéről van szó, aki ráadásul több helyi közösséget is támogat, sőt példa is lehet, hogy milyennek kéne lennie egy bevándorlónak Amerikában.