MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A G-osztály negyven éves

A G-osztály negyven éves

hvg.hu

A Mercedes ikonikus szögletes terepjárójából egy jubileumi limitált széria érkezett.

A Mercedes nem éppen tegnap, hanem még 1972-ben kezdte meg a G-osztályos terepjáró fejlesztési munkálatait. Néhány évvel később a kereskedésekbe is megérkezett az azóta ikonikussá vált és kisebb-nagyobb változtatásokkal közel 4 évtizeden át forgalmazott G Merci, mely most ünnepli 40. születésnapját. Ennek alkalmából pedig érkezett egy a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt vadonatúj G-osztályból egy limitált széria. 

A keresztségben Stronger Than Time nevet kapott születésnapi modell mindhárom motorvariánssal, a 286 lóerős G350d-vel, a 422 lóerős G500-zal, illetve az 585 lóerős csúcsmodell AMG G63-tal egyaránt rendelhető. Az AMG G63 Stronger Than Time nemcsak a G-osztály 40. születésnapját, hanem egyben az első AMG G-osztály, a G55 20. születésnapját is ünnepli.

A limitált szériás példányokat kívül-belül Stronger Than Time feliratok ékesítik, sötétben pedig oldalt még a talajra is odavetítik ezt a szöveget egy méretes G karakter kíséretében.

Az AMG Line csomagos újdonság egyebek közt 20 colos AMG felniket, szélesített kerékjárati íveket, komplett vezetéstámogató csomagot, napfénytetőt, illetve Burmester csúcshifit kapott. A Mercedes G Stronger Than Time árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak a stuttgartiak.