Tam_Bau
MENÜ
2019. augusztus 26.
Izsó
A Ford és a Volkswagen közös fejlesztése

A Ford és a Volkswagen közös fejlesztése

autopult.hu

Ford alapokra épül majd a következő Volkswagen Amarok.

A Ford és a Volkswagen már korábban bejelentették, hogy partneri kapcsolatba lépnek, amely kereszttulajdonlást ugyan nem foglal magába, de a jövőben több modell közös fejlesztése is szóba jöhet majd, illetve az elektromos autózás és egyéb technológiai újítások tekintetében is megvizsgálják majd a közös munka lehetőségét. Már akkor tudni lehetett, hogy az első közös projekt a Ford Ranger és a Volkswagen Amarok pickupok utódjainak közös kifejlesztése lesz, most pedig újabb információk láttak napvilágot.

Ahogyan az ilyen közös projektek esetében lenni szokott, ezúttal is az egyik gyártó ragadja majd magához az irányítást – nyilván megegyezés alapján –, ami ez esetben a Ford lesz. Mindez azt jelenti, hogy a inkább a Volkswagen Amarok lesz Ford Ranger, mint fordítva, így bár a külcsínt biztosan saját képükre szabják majd a németek, nem kizárt, hogy több fordos részlettel is találkozhatunk majd az autóban, és jó eséllyel a hajtásláncok is az amerikaiaktól jönnek majd.

Inkább az Amarok lesz Ranger, mint fordítva

A közös fejlesztések később a haszongépjárművek területén folytatódnak majd, de az egyik legfontosabb pont az önvezető autózás lesz, amit a Ford Argo névre hallgató részlege fejleszt. és ebbe szállt be a Volkswagen is. A költségek megosztása ezen a téren minden gyártó számára fontos, ugyanis rengeteg pénzt emésztenek fel ezek a fejlesztések, így már több márka háza tájáról is hallani lehetett, hogy összeállnak másokkal a költséghatékonyság jegyében.

A közös pickup 2022-ben érkezhet majd meg, és azt jelentheti majd, hogy a jelenleg kizárólag V6-os dízelekkel elérhető Amarokba visszatérnek majd a négyhengeres egységek – sőt, könnyen lehet, hogy nem is lesz majd hathengeres verzió. Persze az sem kizárt, hogy fordítva sül majd el a dolog, és a Ranger kap V6-ost de a downsizing világában meglepődnénk, ha ez lenne a felállás.