MENÜ
2018. október 23.
Közt.kikiált., Gyöngyi
A Dunában fürdőzők részletes információkat kapnak Bécsben

A Dunában fürdőzők részletes információkat kapnak Bécsben

travelo.hu, Fotó: Wiener Wildnis / MA 45

Bécsben számos strand található a Duna mentén, ahol online előrejelzéssel segítik a fürdőzőket.

Naprakész információkat közölnek a levegő és a víz hőmérsékletéről valamint a szél irányáról és erősségéről, ami a vitorlásoknak jelent nagy segítséget.

Ha a hétvégét Bécsben tölti, feltétlenül csomagoljon fürdőruhát! A Duna bécsi szakaszán sok strand várja a hűsölni vágyókat. A város új szolgáltatásaként ezen a weboldalon aktuális információk és napi előrejelzés érhető el a víz minőségéről valamint a bécsi természetes vizek hőmérsékletéről, a szél erősségéről és irányáról vagy a levegő páratartalmáról. Ez nemcsak a fürdőzni vágyóknak hasznos információ, hanem például a vitorlázóknak is – írja közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az osztrák fővárosban összesen 17 olyan strandon lehet hűsölni, melyek megfelelnek az EU fürdővizek minőségéről szóló irányelvének, sőt, a legtöbb ennek alapján a kiváló osztályba sorolható. Ezek közül kilenc a Neue Donau, hét az Alte Donau mentén található, míg egy a Mühlwasser-nél. A víz minőségét kéthetes periódusokban vizsgálják májustól szeptemberig.

Bécs a négylábú kedvencekre is gondol a nagy hőségben, több kutyás strand is van a városban. A Donauinsel (Duna-sziget) nyilvános Wifi-hálózatán például egy „kutyás gomb” segítségével tájékoztatják a gazdikat a kutyafuttatókról, a viselkedési szabályokról illetve a tiltott zónákról.