MENÜ
2019. július 18.
Frigyes
A Dubicz Borászat nyerte a Dizájn-Oscart

A Dubicz Borászat nyerte a Dizájn-Oscart

hvg.hu

A különleges címkék a mátrai borvidék sajátságos természeti adottságait sűrítik egy absztrakt szimbólumrendszerbe.

45 ország 8600 alkotása közül a budapesti Graphasel Design Studio elnyerte a Red Dot Award: Communication Design 2018 díjat. A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok számára tervezett címkecsalád a csomagolás kategóriában kapta meg a 24 fős nemzetközi zsűri rangos elismerését.

A különleges címkék a mátrai borvidék sajátságos természeti adottságait sűrítik egy absztrakt szimbólumrendszerbe. A borvidék jellegzetes természeti kincsei és jelenségei közül kiragadott formák adták a grafikák alapját, amelyek illeszkednek az adott bor sajátos íz- és illatvilágához.

„Mi, itt a Graphaselnél hiszünk abban – amit a modern dizájn alapítói a Bauhausban fektettek le a múlt évszázad húszas éveiben –, hogy a művészi igénnyel megalkotott termékek bárki számára elérhetők legyenek, és ne csak egy, a tervezőasztalon egyébként jól mutató, de a valóságba nehezen átültethető koncepció valósuljon meg” – mondta Drozsnyik Dávid, a Graphasel művészeti vezetője.

A Red Dot Awards a világ legnagyobb és legtekintélyesebb dizájn és formatervezési díja. A sokezer pályázó között a világ legnagyobb vállalatai is megtalálhatóak, a korábbi években olyanok kapták meg a díjat, mint az Apple, BMW, Philips vagy éppen a magyar fejlesztésű Teqball.