Tam_Bau
MENÜ
2020. június 2.
Kármen, Anita
A drámai hanyattesés után bocsánatot kértek

A drámai hanyattesés után bocsánatot kértek

index.hu • fotó: youtube.com

Lahtiban, az északisí-világbajnokságon szinte nem volt még olyan szám, amit ne egy drámai mozzanat döntött volna el.

 A csapatsprintben a házigazda Finnországot üthette el Norvégia az aranytól egy rossz manőverrel.

A csapatsprint döntőjében a norvég Emil Iversen csúszott be először a stadionba és fordult rá a célegyenesre. A mögötte jövő finn Iivo Niskanen viszont jóval nagyobb tempóval érkezett, jobban csúsztak a lécei.

Az utolsó kanyarból már ő jöhetett volna ki elsőként, de Iversen váratlanul megpróbált átlépni egyik nyomból a másikba. A finn megakadt benne, és hiába próbálta, képtelen volt megtartani az egyensúlyát és ölében a hátradőlő norvégot, mindketten a földre kerültek.

A mögöttük lévők gyorsan kapcsoltak, elléptek mellettük, Szergej Usztyugov megszerezte az oroszoknak az első helyet, Federico Pellegrino pedig az olaszoknak a másodikat.
A bukás után Niskanen szedte össze magát először, és így még bronzérmes lett. Norvégia is sajnálhatja a bukást, mert érem helyett csak negyedik helyet hozott.
A norvégok sportigazgatója, Vidar Löfshus elnézést kért Finnországtól az eset után, tudja, hogy hibáztak, még ha nem is szándékosan. Niskanen a verseny után kiakadt Iversenre, de később azt nyilatkozta, igyekszik kibékülni vele, hiszen még évekig együtt versenyeznek majd, jobb, ha jóban lesznek.