MENÜ
2021. november 30.
András, Andor
A brexit hatása az európai futballra

A brexit hatása az európai futballra

index.hu • fotó: foci-live.hu

A brexit miatt Neymar és Messi is lemaradhat a BL-döntőről.

Aleksander Čeferin UEFA-elnök szerint a brexit az európai futballra is negatív hatással lehet. Ha a britek kilépnek az EU-ból, akkor Nagy-Britannába megnehezül a bejutás, előfordulhat, hogy néhány játékost kitiltanak. Messivel és Neymarral is előfordulhat ez.

„Ha a brexit megtörténik, minden megváltozik. De a futballt ezelőtt is játszották, és ezután is fogják. De most a szabad mozgással az Európai Unióban minden sokkal jobb" – nyilatkozta Čeferin a New York Times-nak.
Az UEFA-elnök a PSG-s Serge Aurier esetét hozta fel példának: a futballistát nem engedték be a britek novemberben, mert jogi eljárás alatt állt, két hónapos börtönbüntetés ellen fellebbezett.
Čeferin szerint most nehéz időszak jöhet, ha hivatalos ügyekre hivatkozva nem kapnak vízumot játékosok, az is felmerülhet, hogy nem kéne Nagy-Britanniában játszani a csapatoknak.

A franciák már a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsén eldönthették a továbbjutást, nagyon simán verték Messiéket. A Benfica a Dortmund ellen nyert.

Idén a walesi Cardiffban lesz a Bajnokok Ligája-döntő, bár a Barcelonának alig van esélye eljutni addig, Čeferin felvetette, hogy Neymart és Lionel Messit azért nem engednék be a britek, mert éppen adócsalási perek folynak a futballisták ellen.
Az UEFA elnöke már most keresi a megoldást, a brit kormánnyal és Angol Futballszövetséggel is tárgyalásokat kezdeményez.
A brexit nemcsak a nemzetközi kupákat tehet nehézzé, de a Premier League is sokat bukhat miatta.