MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A BMW SUV átváltozása

A BMW SUV átváltozása

hvg.hu

Itt a platós BMW X7, valóság lett a magyar álomból.

A hatalmas német divatterepjáró pickup változatát először egy magyar designer álmodta meg, most pedig sokak meglepetésére valóság lett belőle.

A BMW tavaly októberben leplezte le valaha készült legnagyobb divatterepjáróját, az 5,15 méter hosszú és nemrégiben általunk is kipróbált X7-est. Nem sokkal a hivatalos bemutatót követően a virtuális autótuning koronázatlan hazai királya, X-Tomi már meg is mutatta nekünk, hogy hogyan nézne ki az újdonság platós változata:

Erre most sokak meglepetésére a bajor gyártó a valóságban is készített egy X7 pickupot, ami konkrétan így mutat:

A hétüléses SUV-ból egy olyan ötszemélyes pickup lett, melynek platója alaphelyzetben 1,4 méter hosszú, de lehajtott hátsóajtóval akár 2 méter hosszú tárgyak is szállíthatók vele.

A könnyű és erős anyagok felhasználásának, illetve az átalakított karosszériának köszönhetően a pickup mintegy 200 kilogrammal könnyebb lett az alapmodellnél. 6 hengeres 3 literes 40i benzinmotorja 340 lóerős teljesítményű.

A Nissan Navara alapokra épülő Mercedes X-osztály nem kap ellenfelet, ugyanis a pickup kivitelű X7-esből ez az egyetlen példány készült. Az alapjait egy olyan előszériás X7-es adja, amit amúgy a gyári teszteket követően megsemmisítettek volna, az átalakítás pedig 10 hónapnyi időt vett igénybe.