Tam_Bau
MENÜ
2019. május 19.
Ivó, Milán
A 10 legjobb házőrzőkutya

A 10 legjobb házőrzőkutya

hellovidek.hu

A Cesar’s Way gyűjtése alapján megnéztük, mely kutyafajták alkalmasak a leginkább házőrzőnek.

A házőrzés a kutyák egyik fontos feladata volt, mióta háziasították őket, ma már számos olyan kutyafajta van, melyet direkt erre a célra tenyésztettek ki. 

10. Staffordshire terrier. A Staffordshire terrierek kiváló házőrzők, akik nagyon agresszíven védelmezik a család tagjait, viszont jelentős törődést és idomítást igényelnek kölyökkoruktól fogva.

9. Kuvasz. A Kuvasz ösztönösen védi a területét és nagyon ragaszkodó a családjához, az idegenekkel szemben viszont tartózkodó.

8. Afrikai oroszlánkutya. Ezt a kutyafajtát oroszlánvadászatra tenyésztették, így erős vadászösztönökkel rendelkeznek. Mivel önfejű, kevésbé engedelmes fajtáról van szó, nehezen idomíthatók, viszont ha eleget foglalkozunk velük, kiváló házőrzővé válhatnak.

7. Németjuhász. A németjuhászok intelligensek, könnyen tanulnak és nagyon bátrak. Nem véletlen, hogy rendőrségek és hadseregek is szívesen idomítják őket őrkutyának, drogkeresőnek.

6. Óriás schnauzer. A schnauzerek hatalmas és erős kutyák, ezért félelmetes őrzőkutyák lehetnek, viszont folyamatos figyelmet igényelnek.

5. Puli. A pulik gyanakvó kutyák, így kiválóan tudják jelezni, ha valaki ólálkodik a ház körül, remek családbarát eb válhat belőlük.

4. Komondor. A komondorok eredetileg juhászkutyák voltak, így ösztönösen kiváló őrkutya-képességekkel rendelkeznek.

3. Rottweiler. A rottweilereket eredetileg vágómarhák terelésére használták, de harci kutyaként is szolgáltak. Nagyon intelligensek és hűségesek gazdájukhoz, így kiváló házőrzővé válhatnak.

2. Dobermann. A dobermann egy nagyon gyors és agilis kutyafajta, gyakran őriznek dobermannok nagyobb családi birtokokat.

1. Bullmasztiff. A bullmasztiffok zömök és izmos kutyák, erejüknek köszönhetően egy behatolót könnyedén fellöknek. Ha egyszer elfogadják gazdájukat, mint domináns egyed, nagyon engedelmes és lojálisak lesznek.