ERÖV csík
MENÜ
2018. március 24.
Gábor, Karina

Százezer ukrán érkezett, de nem menekültként Magyarországra

Orbán Viktor februárban beszélt arról, hogy 2014. óta 100 ezer ukrán érkezett hazánkba.

Megfélemlítéssel toboroznak Kárpátalján

Megfélemlítéssel próbál toborozni az ukrán hadkiegészítő parancsnokság a magyarlakta területeken. A hadköteles korosztály jelentős része külföldön dolgozik, mások elbújtak. Azokat is elvinnének katonának, akik át sem vették a behívójukat. A megnyerhetetlen háborúban 230 forint jut egy katona napi ellátására.

Amerikai külpolitikai elemzés: kinek a kottájából játszik a magyar miniszterelnök?

Vajon a Kreml kottájából játszik-e Orbán Viktor? Ezt találgatja az amerikai Foreign Affairs külpolitikai lap internetes portálja, amely A magyar Putyin címmel közöl írást magyar miniszterelnök szomszédságpolitikájáról, felvetve azt is, hogy Budapest esetleg az oroszoktól várhatja a trianoni határok felülírását.

Semmi közünk az ukrán viszályhoz – állítja Oroszország

"Oroszország közvetlenül felelős azért, hogy a kelet-ukrajnai helyzet kiéleződik" - állapította meg az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (ETPK) kedden elfogadott határozatában. A szavazati joggal nem rendelkező orosz delegáció elutasította a határozatot, szerintük a kelet-ukrajnai viszály Ukrajna belügye, és Oroszországnak nincs semmi köze hozzá.

Putyin évekig átvészelheti a szankciós politikát

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) szerint Oroszország több mint 600 milliárd dollárnak megfelelő tartalékot halmozott fel, aminek révén akár évekig kibírhatja a Nyugat szankciós politikáját - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

Nemcsak az ukrán válság meghatározó – mennyi lesz az áram ára?

Még az árampiaci kereskedők is csak találgatják, hogy beépült-e már a magyar nagykereskedelmi árakba az Ukrajnából érkező áramimport kiesésével kapcsolatos kockázati felár. Az sem világos, hogy Magyarország exportálhat-e áramot a szomszéd országba, és annak milyen hatása lenne az árakra.
További cikkek